How to #2 Recruiten vanuit huis: 6 tips

Door Milad Zandi

How to #2: Recruitment, maar dan vanuit huis: 6 tips Modern times ask for modern solutions. Corona heeft de hele wereld in haar greep en ook ons als Recruiters is gevraagd ons sociaal te isoleren. Voor de meeste Time to Hire-Recruiters een ware nachtmerrie, wij zijn tenslotte sociale dieren tot en met en voor ons is “een dag geen grap gemaakt over je directe collega, een dag niet geleefd”. Waar we eerder altijd optimaal gebruik maakten van de vrijheid die we hebben met betrekking tot thuis werken, merken we nu dat we tijdens het fulltime thuiswerken de energie van onze mede-recruitment gekkies enorm missen.

Sourcen op LinkedIn – kom maar op met die reacties! 

Anderzijds hebben we tijd voor het opbouwen van een prachtige Talent Pool, kunnen we veel virtuele kopjes koffie drinken met interessante mensen uit ons netwerk en zo onszelf en ons netwerk nog sterker ontwikkelen. Om het recruitment leven daarnaast toch nog met wat plezier aan te kleden, willen we graag onze “how to survive during social distancing as a recruiter” met jullie delen:

Thuiswerk tip 1: Routine!

Begin iedere dag zoals je ‘m altijd start: stap in de douche, trek je normale “werkkleding” aan (bye joggingsbroek), eet je yoghurt, schrijf je to-do list uit voor die dag en organiseer met je team een dagstart. 

Thuiswerk tip 2: No-no Netflix

Tijdens het thuiswerken ligt afleiding voortdurend op de loer: je kat miauwt extra hard naar je, je wasmachine draait, je ziet het Netflix-logo voorbij komen op je afstandsbediening en als je niet oppast valt je oog ineens op het wijnrek in de hoek van de kamer. Zorg daarom voor hele duidelijke en haalbare doelen per dagdeel en deel deze met je collega’s. Als je erg afleidingsgevoelig bent, vraag je collega’s dan om jou hier dan extra scherp op te houden.

Thuiswerk tip 3: Van tafel naar bank, van bank naar tafel

Varieer met werkzaamheden, werktijden en werkplekken. Wij vinden het bijvoorbeeld fijn om te bellen vanaf de bank en te vergaderen vanaf de eettafel. Zorg daarbij ook voor voldoende afwisseling: niemand kan natuurlijk 4 uur geconcentreerd hetzelfde werk doen op1 plek: maak hiervan liever 4 blokken van een uur en spreek met jezelf af dat je daar tussen koffie haalt of even met een collega (of gezinslid) belt/spreekt.  

Thuiswerk tip 4: Gratis online tools

Recruitment is een vak waarbij je continue bezig bent met sociale interactie en het managen van je diverse stakeholders. Korte lijnen en high communication zijn absolute makers van succes. Zorg dus dat je goede tooling hebt waarmee je zowel intern als extern gemakkelijk kan communiceren. Voor intern raden wij Slack aan en voor externe (video)calls werkt zoom.us of whereby.com. Maar hou ook tijd voor fun met je collega’s! Samen lunchen kan natuurlijk nog steeds met een videocall (wederom Slack) en bedenk eventueel leuke onderwerpen om met elkaar te bespreken of te doen. Wij hebben bijvoorbeeld laatst 3 van onze favoriete collega’s zien planken voor de camera en komende week gaan we babyfoto’s raden. Zo leer je je collega’s nog wat beter kennen, hou je contact met iedereen, heb je een luchtig contactmomentje en kan je elkaar nog eens ergens bij helpen

Thuiswerk tip 5: Stilzitten is het nieuwe ….

Zorg voor voldoende beweging (zie plank-challenge bij tip 4) tijdens je dag. De hele dag zitten is niet goed voor je doorbloeding, gewicht en concentratie. En door bewegen stimuleer je ook nog eens de aanmaak van geluksstofjes in de hersenen en extra geluksstofjes daar zegt niemand natuurlijk nee tegen, al helemaal niet in deze bizarre tijd. Daarnaast helpen deze stofjes je je hoofd koel te houden. Je kan ook een wandelingetje maken (hint: het is niet meer aan het stormen) of een home work-out of yoga sessie doen.

Thuiswerk tip 6: Praat, deel en blijf scherp! 

Wij staan voor jou klaar om gewoon eens te praten over wat je bezighoudt. Wil je klagen, zeuren, lachen of gek doen? We are here for you! Wil je de diepte in en praten over verschuivingen op kantoor en mogelijke carrièrekansen? We are here again. Fleur en Eveline staan klaar om gewoon even als mens-tot-mens (telefonisch of online) verder te praten.

Laten we op elkaar letten en uitkijken naar een mooie zomer!

Niks willen missen?

Blijf op de hoogte

Wij delen graag onze inzichten uit de recruitment wereld met je. Schrijf je in en ontvang af en toe onze nieuwsbrief. We beloven je niet te spammen!...

Meld je aan