''Natuurlijk gaan we die deadline halen!'' Nicole Moshage over haar start bij Timetohire

Afgelopen februari begon mijn tijd bij Timetohire. Na 3 jaar als corporate recruiter bij een van de grootste advocatenkantoren gewerkt te hebben was het tijd voor iets anders. In relatief korte tijd veel verschillende bedrijven van binnen bekijken door middel van diverse interim opdrachten sprak mij het meest aan. Maar toen was daar Corona.. Alles liep net even anders en de opdrachten lagen niet meer voor het oprapen. Voor mij bracht dat juist kansen met zich mee!

Zo lag er ook een hele grote deadline in het vooruitzicht, namelijk 1 september 2020. De lancering van de nieuwe corporate identity inclusief nieuwe website. De eerste belangrijke stappen waren gezet maar door het uitvallen van mijn collega Sebastiaan lag het al even stil. De mannen van twelvetwenty, die onze site aan het bouwen waren, zaten te wachten tot Timetohire iets ging aanleveren en Timetohire zat te wachten op twelvetwenty. Sebastiaan was al een paar weken uit de lucht, dus die tijd moest worden ingehaald. Genoeg te doen dus! Ik werd projectleider en het werd mijn taak ervoor te zorgen dat 1 september alles live zou gaan.

Twelvetwenty schrok even in het begin; er moest ineens iets gebeuren en zouden we die deadline dan toch gaan halen? Natuurlijk gaan we die deadline halen!

Ik zat veel op kantoor, dan kon ik Edwin, managing partner van Timetohire, makkelijker aan zijn jasje trekken om snel knopen door te hakken. Bij Timetohire werken wij volgens de Semco style, beslissingen maken we met elkaar en niet volgens een hiërarchisch model.  Daar was niet altijd meer tijd voor, soms moesten we even doorwerken. Ik hou ervan om snel te werken, knopen door te hakken en resultaat te zien. Wat dat betreft was het een opdracht die mij op het lijf geschreven was ;). Ik word gelukkig van een lange to do list die ik punt voor punt kan afvinken.

Wat betreft de nieuwe corporate identity is er veel gebeurd de afgelopen maanden. Allereerst was er de fase van wie zijn wij en wat willen we uitstralen naar buiten toe. Dit werd vertaald in een logo, kleuren, en een boodschap. Toen dat stond konden we verder, de nieuwe website werd vormgegeven, teksten werden geschreven en er vonden fotoshoots plaats met onze eigen medewerkers. Alles waar ons oude logo op stond moest worden vervangen zoals een nieuw ontwerp voor de auto onze kleding en zelfs de gekleurde pilaren bij ons op kantoor werden in een nieuw jasje gestoken. Er werd een samenwerking opgezet met diverse marketing partijen zodat ook de online zichtbaarheid werd verbeterd.

Van dit project heb ik ook veel geleerd, zo moet je nooit tegen een designer zeggen hoe jij wilt dat het ontwerp voor een sticker er precies uitziet, daar heeft hij zelf echt meer verstand van ;). Bepaalde ontwerpen kunnen niet even snel ontworpen worden, daar is tijd voor nodig, uiteindelijk gaat het om de kwaliteit. En tegen alle verwachtingen in, je kunt dus wel nog een extra website bouwen, ook binnen twee weken. Dit kan alleen als je website gebouwd wordt door een partij als Twelvetwenty Studio, top werk!

Vandaag is het precies een maand geleden dat wij live gingen! Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen van Timetohire om dit project te leiden! Sebastiaan is gelukkig weer terug, dus die kan alles met betrekking tot fase 2 van dit project weer verder oppakken. En alhoewel Corona echt niet leuk is, biedt ook dat weer kansen. Zo ben ik half augustus gestart als Interim Corporate recruiter voor de Corona afdelingen bij de GGD Hollands Midden. Via facebook zag ik hiervoor een oproep voorbijkomen. Ik was niet de enige die deze oproep had gezien, maar een (ouderwetse) motivatiebrief waarin ik de juiste punten heb benoemd zorgde ervoor dat ik op gesprek kon komen en toen was er een klik! Die persoonlijke klik met je toekomstige collega’s blijkt uiteindelijk toch weer het allerbelangrijkst. Een contract voor 20 uur voor 2 maanden werd al snel 40 uur en 2 maanden is in ieder geval verlengd tot eind 2020. Hoe Corona zich ontwikkelt kan niemand voorspellen, voorlopig werken we hard om de RVE Corona vorm te geven. Wordt vervolgd..

Volg Timetohire voor meer leuke blogs als deze!

Niks willen missen?

Blijf op de hoogte

Wij delen graag onze inzichten uit de recruitment wereld met je. Schrijf je in en ontvang af en toe onze nieuwsbrief. We beloven je niet te spammen!...

Meld je aan