Inzicht in de dag van een recruiter bij Timetohire

*geschreven aan de hand van een pre/post Covid wereld Timetohire heeft meerdere manieren om onze opdrachtgevers te helpen binnen het recruitment vakgebied. Het kan zijn dat een opdrachtgever op basis van werving en selectie een nieuwe collega zoekt. Of tijdelijke ondersteuning nodig heeft in de vorm van een interim-oplossing. Tot slot faciliteren wij ook Recruitment Process Outsourcing waar heel of een deel van de recruitmentafdeling aan ons toevertrouwd wordt. Voor alle drie de oplossingen is een recruiter nodig maar zullen die recruiters andere agenda’s hebben. Om hier een beter inzicht in te geven zie je hier een drietal agenda’s.

Wij geloven in zelfsturing en dat je zelf weet wat je moet doen om succesvol te worden. Wil je eerder beginnen omdat je einde dag wilt sporten? Prima. Wil je naast je rol als recruiter ook nog deelnemen binnen projecten van Timetohire? Kan gewoon. Jij bent baas over je eigen werkzaamheden, groei en dus carrière.

Rec2Rec

Binnen onze werving en selectieteam waar je als recruiter aan de slag kan ben je verantwoordelijk voor het commerciële proces tot aan de uiteindelijke plaatsing. Zoals je ziet ben je bezig met het bellen van potentiele nieuwe opdrachtgevers, maakt offertes, schrijft vacatures, zoekt kandidaten (blauw). Daarnaast ben je van harte welkom om aan te sluiten bij projecten (Rood). Tot slot willen we natuurlijk ook dat je lekker in je vel zit en als dat betekent dat je soms eerder weggaat of later start, jij bent baas over je eigen agenda (groen).

Interim

Niets is zo ad hoc als een interim opdracht. Zoals je hier kan zien zit je maandag op de bank en heb je diezelfde dag een gesprek bij een bedrijf waar je dan de volgende dag al begint. En op die eerste dag word je gelijk ondergedompeld in informatie over het bedrijf, de uitdagingen, het gebruikte Applicant Tracking System, vacatures en processen. Je wordt verwacht gelijk mee te kunnen draaien en zit al dezelfde dag aan tafel met interne Hiring Managers die verwachtingvol het gesprek met je aangaan omdat zij de druk van een onderbezet team voelen. En jij komt dat oplossen. Aan het einde van de week ben je warmgedraaid en heb je de eerste kandidaten al voorgelegd bij de eerder omschreven verwachtingsvolle Hiring Manager.

RPO – Recruitment Process Outsourcing

Deze opdracht zie je vaker van wat verder aankomen doordat het salestraject hiervoor uitgebreider is dan bij een interim-opdracht. Je komt bij een opdrachtgever terecht die wilt groeien maar nog geen recruitment-afdeling heeft. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Je hebt 2 collega’s die jou vanaf het kantoor van Timetohire ondersteunen met de sourcing.
Je zorgt dat je een goede overlegstructuur hebt, je gaat gelijk aan de slag met het uitschrijven van de processen, je pakt de binnenkomende sollicitaties op, plant gelijk sollicitatiegesprekken in voor lopende processen en zorgt dat je zo snel mogelijk de Hiring Managers binnen het bedrijf leert kennen. Samen met jouw RPO-team zet je heel recruitment op binnen een groeiende organisatie.

Niks willen missen?

Blijf op de hoogte

Wij delen graag onze inzichten uit de recruitment wereld met je. Schrijf je in en ontvang af en toe onze nieuwsbrief. We beloven je niet te spammen!...

Meld je aan