Het VVD-principe binnen Timetohire

Bij Timetohire werken we vanuit ons eigen VVD-principe. Dit staat voor Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Discipline. Deze werkwijze en bedrijfsvoering is gebaseerd op Holacracy en Semco-stijl, waarbij Holacracy zorgt voor een vaste organisatie- en overlegstructuur en Semco gericht is op 5 principes van een gelukkige zelfsturende organisatie, namelijk: vertrouwen, alternatieve controle, zelfmanagement, extreme stakeholdersmanagement, creatieve innovatie. Je hebt bij ons de vrijheid om je business en zaken te regelen op jouw manier, waarbij je de verantwoordelijkheid pakt die nodig is om de klant of je collega’s de juist dienstverlening te geven zoals afgesproken. Daarbij heb je de discipline om datgene ook daadwerkelijk te doen wat nodig is. Nu hoor ik je denken, maar hoe dan? Nou dat leggen we in je de komende weken uit! (deel 1)

Vrijheid

Je hebt binnen Timetohire de vrijheid om je werk te doen en in te richten zoals jij zelf denkt dat de juiste manier is. Je krijgt hierbij de vrijheid om te werken waar en wanneer je wil.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat iemand zich op zijn gemak voelt op kantoor en zich dus ook zo kan kleden zoals diegene zelf wil. Daarnaast hebben wij bij Timetohire geen vaste werktijden. Als jij zin hebt om de ochtend nog even de sportschool in te duiken of de middag lekker het strand op te gaan, dan kan dit. Wij gaan ervan uit dat iedereen zelf zijn werkuren kan indelen en hier verantwoordelijk mee om gaat!  

Het mooiste voorbeeld van ons VVD-principe is ons onbeperkt vakantiedagen systeem. De gedachte hierachter is dat een werkgever niet kan beslissen hoeveel vakantiedagen een werknemer nodig heeft om happy te zijn en om goed te functioneren. Jij bent degene die dit het beste kan inschatten!

Verantwoordelijkheid

Zoals eerder gezegd is de werkwijze bij Timetohire deels gebaseerd op Holacracy, maar wat is dat dan? Eigenlijk betekent dit geen traditioneel hiërarchisch top-downmanagement, maar juist verdeelde autoriteit over alle medewerkers van de organisatie.

De organisatie is dus ingericht in circles; multidisciplinaire zelfsturende teams. Timetohire is de grote supercircle waar alle medewerkers in zitten. Onder deze supercircle hangen alle circles en subcircles. Zo hebben we een marketing circle die zich richt op alle marketinguitingen van Timetohire en een people & culture circle die zich richt op alle HR zaken binnen Timetohire. Onder deze circles hangen weer subcircles met ieder een eigen subdomein.  Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de employer branding subcircle die zich richt op al onze employer branding activiteiten.

Discipline

‘Discipline: Een karaktereigenschap, waarbij iemand doet wat er van hem verwacht wordt.’ Dit draagt iedereen bij zich binnen Timetohire. Bij een zelfsturende organisatie is discipline een belangrijke eigenschap die je moet bezitten. Binnen de circles draag jij je verantwoordelijkheden en wordt er van je verwacht dat jij je ‘shit’ goed op orde hebt.

Discipline komt ook weer om de hoek kijken bij de vrijheid die je krijgt om te werken waar en wanneer je wil. Wil je thuiswerken of toch liever ergens in een café? Dat kan! Zolang jij je werk daar goed uitvoert en je taken regelt. Een ander mooi voorbeeld is de workation. Wil jij werken vanaf een heerlijk warm strand of aan het zwembad? Binnen Timetohire kan dat! Het enige wat daarbij belangrijk is, is discipline! Zolang je dit allemaal bespreekt en je plannen deel met andere collega’s. En met collega’s op workation is nog leuker toch? (deel 2)

Van werken met KPI’s naar complete vrijheid en zelfstandigheid.


Onze Sebastiaan vertelt zijn ervaring met het eerst werken met keiharde KPI’s en vervolgens met complete vrijheid en zelfstandigheid. KPI’s of zoals het voluit bekend is Key performance indicators. Als je begint binnen de recruitment of sales ga je hier vaak mee te maken krijgen. Voor ik bij Timetohire kwam werken heb ik de eerste 3 jaar van mijn carrière altijd onder een hoge KPI druk gewerkt. 

Voor elke maand had je de vaste kpi’s waar je aan moest voldoen. Denk hierbij aan het aantal business development calls, intakes met kandidaten, en meetings vanuit de calls. Deze waren opgedeeld in weken, en de weken weer in dagen. Dit systeem geeft zeker voor een starter op het begin goed houvast om te snappen wat er moet gebeuren om deals te maken. 

Op een gegeven moment als je meer ervaring hebt opgedaan weet je zelf vaak goed wat je nodig hebt om je omzet doelstellingen te behalen. Het nadeel is dat als jij je resultaten behaalt met minder KPI’S het toch niet goed is. Dit is hetgeen wat bij mij de meeste irritatie begon op te wekken het was nooit goed genoeg. 

En dan zit je opeens bij een organisatie die compleet zelfsturend is, geen kpi’s hetgeen wat telt zijn de resultaten die je neerzet. Hoe je dit doet wanneer je dit doet en waar je dit doet is bijzaak. Nu moet ik eerlijk bekennen dat dit enige omschakeling heeft gevraagd. Van altijd verteld worden wat je moet doen, tot zelf bepalen wat je gaat doen.  Nu ik die omschakeling gemaakt heb kan ik zeggen dat het werken zonder KPI’s enorm veel verantwoordelijkheid en discipline vereist, maar de vrijheid die hier tegenover staat is ongekend. Dit draagt bij aan een enorm fijne work life balance wat ook het plezier in mijn werk enorm laat toenemen. (deel 3)

Niks willen missen?

Blijf op de hoogte

Wij delen graag onze inzichten uit de recruitment wereld met je. Schrijf je in en ontvang af en toe onze nieuwsbrief. We beloven je niet te spammen!...

Meld je aan