Dit is waarom Xander zo van zijn vak houdt

Ben jij ook van mening dat recruitment anders kan en moet? Geen hit and run recruitment maar op zoek gaan naar een duurzame recruitment oplossing voor je opdrachtgevers. Binnen Timetohire lopen er tal van echte vakidioten rond met passie voor recruitment. Maak kennis met Kim en Xander beide een achtergrond in bureaurecruitment en nu aan het floreren binnen Timetohire. Wat zochten zij precies in een nieuwe baan en waarom hebben zij gekozen voor Timetohire. Je leest het hier!

Tot op heden ben ik erg gelukkig bij Timetohire. Er heerst hier een cultuur op basis van vertrouwen. Je leert constant nieuwe dingen over het vak recruitment door alle ervaring die we in huis hebben. Daarnaast heb ik ook een persoonlijke groei doorgemaakt, met name de kijk op de maatschappij en de arbeidsmarkt in algemene zin en het geven en ontvangen van feedback. Timetohire geeft je enorm veel vrijheid in je eigen ideeën en bedenkingen: go get it, ga het maar doen, be my guest! Sinds ik bij Timetohire werk ben ik ook anders naar recruitment gaan kijken. Ik geloof nu echt dat wanneer je ergens intern zit, je meer impact kunt maken. Dit komt omdat je veel meer ziet en hoort, en bovenal bezig bent met de langetermijnvisie van een organisatie. Het hoogst haalbare is wanneer de klant je op den duur niet meer nodig heeft, omdat je deze achterlaat met een werkend recruitmentapparaat. Dit doen wij echt anders dan alle andere recruitmentbureaus die Nederland rijk is.

Sinds oktober 2019 ben ik werkzaam voor Timetohire. Hiervoor heb ik ruim drie jaar gewerkt bij een recruitmentbureau gespecialiseerd in digital marketing en eCommerce. Na een zeer leerzame en mooie tijd, ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws. Door veel gesprekken aan te gaan met verschillende bedrijven voor diverse functies, kwam ik erachter dat ik inhoudelijk binnen recruitment iets anders wilde. Mij verbreden in het vak recruitment en meer impact maken! The bigger picture zien bij de klant door intern te zitten en onderdeel te zijn van de organisatie. Daarnaast had ik (en heb ik nog steeds) de ambitie om mij meer specialismes eigen te maken. Bij Timetohire krijg ik volop de ruimte beide doelstellingen te realiseren. Door de verschillende opdrachten van het afgelopen jaar heb ik al veel ervaring kunnen opdoen in verschillende markten zoals: IT, finance, sales en customer care. Conclusie: de keuze voor Timetohire is de juiste gebleken.

‘’ Binnen dit project moet je je dagelijkse motivatie en werkplezier halen uit de kleine successen. Als je gemotiveerd en enthousiast bent, vertaalt dit zich door in je communicatie en dat is binnen ons vak het belangrijkste instrument.’’

Op dit moment zit ik als Lead RPO Consultant bij Incentro (een full service webbureau) met als hoofddoel het vinden en aannemen van ervaren front-end en back-end developers. Ik houd mij met name bezig met procesbegeleiding, sourcing en het opzetten van een duurzaam referral project. Het is een uitdagende opdracht, aangezien er enorme schaarste heerst binnen deze tak van IT. Binnen dit project moet je je dagelijkse motivatie en werkplezier halen uit de kleine successen. Als je gemotiveerd en enthousiast bent, vertaalt dit zich door in je communicatie en dat is binnen ons vak het belangrijkste instrument. Het leuke van werken op interim- of projectbasis is dat elke opdracht weer een andere uitdaging kent en nieuwe leerpunten met zich meebrengt. Dit maakt dat je nooit stilstaat in je ontwikkeling.

Bij Timetohire heb ik écht het gevoel dat ik onderdeel ben van een bedrijf waar ik kan meebouwen aan ontwikkelingen die ik leuk en belangrijk vind. Iedereen die hier werkt, is zeer betrokken bij zijn of haar opdracht, maar ook bij het ontwikkelen van Timetohire zelf. We doen het met z’n allen en we helpen elkaar altijd waar nodig. Dat is echt het #samensuccesvol gevoel, en dit is alleen maar gegroeid de afgelopen maanden. Je krijgt alle vrijheid om te zijn wie je bent en om je eigen groeipad te bepalen, maar je moet wel je verantwoordelijkheid nemen en acteren met gezond verstand. Proactiviteit, flexibiliteit en een onbevooroordeelde mindset zijn hierin belangrijk. Dit alles tezamen is Timetohire, met als missie om het vak recruitment verstaanbaar te maken in de markt.

Niks willen missen?

Blijf op de hoogte

Wij delen graag onze inzichten uit de recruitment wereld met je. Schrijf je in en ontvang af en toe onze nieuwsbrief. We beloven je niet te spammen!...

Meld je aan