"Dat is echt de manier van Timetohire, de start-up omgeving, als je iets wilt go get it en het lukt je wel"

Ben jij ook van mening dat recruitment anders kan en moet? Geen hit and run recruitment maar op zoek gaan naar een duurzame recruitment oplossing voor je opdrachtgevers. Binnen Timetohire lopen er tal van echte vakidioten rond met passie voor recruitment. Maak kennis met Kim beide een achtergrond in bureaurecruitment en nu aan het floreren binnen Timetohire. Wat zochten zij precies in een nieuwe baan en waarom hebben zij gekozen voor Timetohire. Je leest het hier!

In totaal zit ik al 5 jaar in het recruitment vak waarvan 1,5 jaar bij Timetohire. De reden dat ik zo veel plezier haal uit mijn werk is omdat geen opdrachtgever hetzelfde is. Iedere keer krijg ik een nieuwe uitdaging voor mijn kiezen. Veel mensen beseffen niet hoeveel positieve invloed je op een organisatie kunt hebben als recruiter. Als ik aan een nieuwe opdracht begin probeer ik zo snel mogelijk een organisatie te doorgronden, om het verhaal van een bedrijf zo goed mogelijk over te brengen naar een kandidaat. Voor mij is het een soort spelletje om de brug te slaan tussen vraag en aanbod. Als ik vervolgens de verwachtingen van de klant weet te overtreffen krijg ik daar echt een boost energie van! Voordat ik bij Timetohire terecht kwam heb ik eerst nog bij twee andere recruitmentbureaus gewerkt. Wat ik daar miste en bij Timetohire wel heb gevonden is dat je hier veel meer bezig bent om een duurzaam recruitment proces neer te zetten voor een organisatie. Bij werving en selectie bij bureaus ben je bezig met het plaatsen van kandidaten en vervolgens ga je weer door naar de volgende klant. Je kan dus wel een lange relatie hebben met een organisatie maar je helpt hen vervolgens niet om duurzame verbeteringen aan te brengen.

Ik zit al 1,5 jaar als interim recruiter bij een IT-consultancy. Tussendoor heb ik nog twee andere opdrachten gehad waarbij ik nog wel 1 dag in de week bij het IT-consultancy hielp. Na een tijdje vroegen ze of ik toch weer terug als interim recruiter wilde komen wat natuurlijk een geweldig compliment is! Op het moment dat ik er begon, 1,5 jaar geleden, draaide ik mee in het recruitmentteam wat ze al hadden, maar eigenlijk moest er nog heel veel worden opgezet zoals bijvoorbeeld het opzetten van processen. Ik ben daar nu verantwoordelijk voor het recruitmentproces van a tot z, maar ik houd me daar ook bezig met een aantal zij-projectjes wat ik erg leuk vind. Het bedrijf heeft grote ambities en het niveau ligt hoog wat de opdracht erg uitdagend en leuk maakt. Kortom een super mooie eerste interim opdracht!

”Het mooiste is eigenlijk wanneer ze je op een gegeven moment niet meer nodig hebben doordat je de langere termijn oplossing hebt neergezet.”

Ik ben erg blij over mijn tijd bij Timetohire. Je hebt hier echt het gevoel van vertrouwen en flexibiliteit wat ik heel prettig vind werken. Dit miste ik ook erg aan bureauzijde. Daarnaast leer je constant weer nieuwe dingen over het vak door alle ervaringen van collega’s. Verder heb ik hier veel over mezelf geleerd, bijvoorbeeld in welke omgevingen ik me prettig voel of hoe ik beter uit de verf kom. Dat is echt de manier van Timetohire, de start-up omgeving, als je iets wilt go get it en het lukt je wel. Sinds ik bij Timetohire werk ben ik ook heel anders naar recruitment gaan kijken. Ik geloof nu echt dat wanneer je ergens interim zit of RPO draait je echt bezig bent om een bedrijf verder te helpen op langer termijn. Het mooiste is eigenlijk wanneer ze je op een gegeven moment niet meer nodig hebben doordat je de langere termijn oplossing hebt neergezet. Je bent echt iets aan het bereiken voor de klant samen met Timetohire.

Niks willen missen?

Blijf op de hoogte

Wij delen graag onze inzichten uit de recruitment wereld met je. Schrijf je in en ontvang af en toe onze nieuwsbrief. We beloven je niet te spammen!...

Meld je aan